Frequently Asked Questions

Je hebt de vrijheid om zelf te kiezen welke zwemslag je gebruikt maar de meeste mensen zullen de borstcrawl zwemmen.

Het dragen van een wetsuit is verplicht bij een watertemperatuur onder de 15,9 graden en niet toegestaan bij 22 graden en hoger. Deze regels zijn in overeenstemming met de NTB-reglementen, die beschikbaar zijn op de NTB-website. Informatie over de watertemperatuur wordt gecommuniceerd via social media en onze website. Een neopreen zwempak wordt beschouwd als een wetsuit volgens de NTB-reglementen.

Ja, compressiekousen zijn toegestaan tijdens een triathlon, maar er is één belangrijke voorwaarde: ze mogen niet gedragen worden tijdens het zwemmen. Tijdens het zwemmen moeten zowel handen als voeten onbedekt blijven. Daarom dragen de meeste triatleten compressietubes, kousen zonder het voetdeel, als alternatief. Houd er rekening mee dat tubes alleen zijn toegestaan als zwemmen met een wetsuit is toegestaan in de wedstrijd. Als het gebruik van een wetsuit niet is toegestaan vanwege hoge watertemperaturen, zijn tubes ook niet toegestaan tijdens het zwemmen.

Stuur een e-mail naar info@rivierenlandtriathlon.nl en geef duidelijk aan wat je hebt verloren en hoe het te herkennen is. Gevonden voorwerpen verzamelen we en hopelijk zit jouw verloren voorwerp erbij. We zullen kijken of het gevonden is en nemen via mail contact met je op.

Jazeker! De Rivierenland Triathlon kan alleen succesvol zijn met de hulp van vrijwilligers. Vrijwilligers zijn altijd welkom. Aanmelden kan via de website onder Aanmelden -> Vrijwilligers.

Kijk voor de route met de auto of het OV onder Deelnemersinformatie -> Route en Parkeren

Kijk voor de route met de auto of het OV onder Deelnemersinformatie -> Route en Parkeren