Organsiatie
Wie zijn wij?
Stichting Rivierenland Triathlon is voortgekomen uit de triathlonvereniging Trihalis (voorheen TZC Vahalis) met een geschiedenis van meer dan 25 jaar. Wij verwelkomen iedereen, van recreatieve sporters tot wedstrijdatleten, die één gemeenschappelijk kenmerk delen: een grenzeloze passie voor sport en de vreugde van samen bewegen.
Onze missie
  • Het bevorderen van breedtesport: We willen mensen van alle leeftijden en niveaus aanmoedigen om deel te nemen aan sportactiviteiten en de voordelen van een actieve levensstijl te ervaren.
  • Het vergroten van de sportdeelname: We willen mensen betrekken die normaal gesproken niet aan dergelijke sportevenementen deelnemen, zoals kinderen, ouderen en mensen met een laag inkomen. Onder deelnemen verstaan we ook de vrijwillige inzet om het evenement mogelijk te maken.
  • Het verbeteren van de gezondheid van inwoners: Deelname aan de triatlon zal de fysieke en mentale gezondheid van deelnemers verbeteren, wat op lange termijn zal bijdragen aan een gezondere gemeenschap.
  • Exposure van de regio als Sportregio: Door een goed georganiseerde triatlon met samenwerking van verschillende verenigingen en organisaties te organiseren, willen we Rivierenland profileren als een regio met een echte sportcultuur, waarbij breedtesport centraal staat.
  • Participatie: We willen vrijwilligers uit de gemeenschap actief betrekken bij de organisatie van de triatlon. Hiermee dragen we bij aan betrokkenheid van inwoners bij activiteiten in de regio.
  • Duurzaamheid: Een zo duurzaam mogelijk evenement organiseren is ons doel. Speciale afvalzones en beperking van reclamemateriaal zijn slechts een begin. Samen met partners als Avri en scholen streven we naar verdere duurzaamheidsinitiatieven.