Parcours Rivierenland Triathlon 2024

Het prachtige parcours van de Rivierenland Triathlon is gelegen rondom Evenementencentrum de Kaap/ Beldert Beach in Zoelen (gemeente Buren).

De wisselzone is ingericht op de parkeerplaats van de Kaap aan de Strandweg 1 in Zoelen.

De Kaap/ Beldert Beach is gemakkelijk bereikbaar via de afslag 33 van Rijksweg A15 (Tiel – Maurik).

Je volgt de Provincialeweg N835 en direct na de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal ziet u het prachtige zwemwater van de Beldert al rechts naast u liggen.

Zwemmen

Er wordt gezwommen in het water van de Beldert. Deze zandafgraving staat bekend om zijn zeer schone en heldere zwemwater. Het is niet voor niets dat duikers uit geheel Nederland deze zwemplas weten te vinden. De start van de triathlon vindt plaats op het strand van de Kaap/ Beldert Beach.

Na het zwemmen loopt je via een aparte vrije route naar de wisselzone welke is ingericht op de grotendeels geasfalteerde parkeerplaats van de Kaap.

          

Wielrennen

Het fietsparcours kent een aanlooproute (waarop gewoon gefietst mag worden) van 1,2 kilometer naar de fietsronden die 9,6 kilometer lang zijn. Je start de aanlooproute LINKS (je houdt wel zoveel mogelijk rechts aan). Al vrij snel fiets je over het fietspad langs de Provincialeweg N835.
Let op: het is vrij smal om het fietspad op te rijden! Natuurlijk begeleiden we dit maar hier moet je snelheid even wat omlaag! Het fietsparcours gaat verder over autoluwe wegen en fietspaden rondom het zogenaamde Ommerenseveld. Dit gebied staat bekend om zijn rustige wegen en laat je kennismaken met het Rivierengebied. Zo fietst je o.a. langs het prachtige riviertje de Linge.

Na 2 ronden (achtste triathlon) of 4 ronden (kwart triathlon) verlaat je via de aanlooproute het parcours weer. Je dient weer LINKS van de pilonnen te rijden (wel weer zoveel als mogelijk rechts houden). De aanlooproute wordt gescheiden door pilonnen.

De gehele route is geasfalteerd. Let op: op de aanlooproute is inhalen verboden!

Tijdens het fietsen houdt je, je eventuele afval bij je. In de wisselzone staan afvalbakken om de verpakking van je gelletje of bananenschil weg te gooien. Het onderweg weggooien van afval wordt door de jury bestraft.

GPX-bestand fietsen, 1/4e
GPX-bestand fietsen, 1/8e  

         sdafadsf

Hardlopen

Via de wisselzone start je aan de 5 of 10 kilometer hardlopen. Het parcours is 5 kilometer lang. Voor degene die de kwart triathlon lopen wordt de route dus 2x gevolgd. De route start en eindigt op de voormalige golfbaan van Golfcentrum de Batouwe en is op dit deel onverhard en mogelijk is de ondergrond wat ongelijk. Houdt hier met het lopen rekening mee. Direct bij het verlaten van de wisselzone staat rechts de ‘strafbox’ en kort daarna ga je over een smal bruggetje en loop je het oude golfterrein op. Je verlaat het golfterrein aan de Oost-Kanaalweg en loopt langs het Amsterdam-Rijnkanaal in de richting van Maurik/ Rijswijk (Gld). Dit deel is geasfalteerd. Na 2,5 kilometer is er een keerlus.
Op het hardloopparcours is een waterpost aanwezig.

GPX-bestand hardlopen

Je eindigt je triathlon op het sfeervol ingerichte finishterrein dat direct naast de wisselzone ligt. Het finishterrein is ook de ideale plaats voor jouw supporters. Zij zien je namelijk uit het water komen, wisselen van zwemmen naar fietsen en weer terugkomen na het fietsen waarna je start aan het laatste onderdeel, het hardlopen. Uiteraard zorgen wij ervoor dat het jouw supporters niet zal ontbreken aan een hapje en een drankje! (